Banány Foster Francouzský Toast

Ingredience:

omáčka (banán)
1 tyčinka nesoleného másla
110 gramů tmavě hnědý cukr (balený)
2 polévkové lžíce voda
4 banány (oloupané a nakrájené diagonálně na 1/2 palce silné plátky)

francouzský toast
3 celá vejce
3 velké žloutky
118 ml plnotučného mléka
59 ml smetany ke šlehání
1 lžička vanilkový extrakt
6 plátků briošky (3/4 palce tlusté nebo challah chléb)
3 polévkové lžíce nesolené máslo (asi)
šlehačka (volitelně)

Instrukce:

Připravte si banánovou omáčku:
Ve velké nerezové pánvi s pokličkou na středním plameni rozpustíme máslo. Přidejte hnědý cukr a šlehejte, dokud se nerozpustí v másle. Přidejte vodu a šlehejte do hladka. Přikryjte a dejte stranou, zatímco budete připravovat francouzský toast.
Připravte si francouzský toast:
Celá vejce a žloutky ušlehejte ve velké míse, aby se spojily. Postupně zašleháme mléko, smetanu a vanilku. Plátky chleba ponořte do vaječné směsi, otočte, aby se obalily, a namáčejte, dokud nejsou úplně navlhčené pudinkem.
Zahřejte těžkou, velkou pánev na střední teplotu. Na pánvi rozpustíme 1 lžíci másla. Namočený chléb pracujte po dávkách, děrovanou stěrkou přendejte na pánev a vařte dozlatova a propečený, asi 3 minuty z každé strany. Pro každou dávku přidejte více másla podle potřeby.
Chcete-li podávat, přidejte plátky banánu do omáčky a vařte, dokud nejsou banány téměř měkké, jemně promíchejte, asi 3 minuty. Přeneste francouzský toast na talíře. Doplňte každý banánovou omáčkou a šlehačkou, pokud chcete.