Česnekové těstoviny s kapustou a parmazánem

Když spěcháte, tyto česnekově parmezánové těstoviny s kapustou jsou syté a chutné jídlo. Málo ingrediencí, VELKÁ chuť.

Ingredience:

1 svazek kapusty
250 g těstovin
2 polévkové lžíce olivový olej
2 polévkové lžíce másla
2 stroužky česneku
1/4 šálku strouhaného parmazánu
1 špetka soli (a pepř)
1 špetka vloček červené papriky

Instrukce:

Vytáhněte listy kapusty z dřevnatých stonků a natrhejte je na malé 1 až 2-palcové kousky. Natrhané zelí dobře propláchneme v cedníku pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat.
Přiveďte k varu velký hrnec s vodou. Těstoviny rozpulte, přidejte je do vroucí vody a vařte do al dente (asi 7 minut). Sceďte těstoviny v cedníku.
Zatímco se těstoviny vaří, přidejte olivový olej, máslo a mletý česnek do jiného velkého hrnce nebo pánve. Vařte na středním plameni 1–2 minuty, nebo dokud není česnek měkký a voňavý. Přidejte kapustu a pokračujte v restování, dokud kapusta nezvadne a nezíská tmavě zelenou barvu (asi 5-7 minut).
Scezené těstoviny přidáme do hrnce s restovaným kapustou. Smíchejte těstoviny a kapustu. Nechte je vychladnout do té míry, že z hrnce již nestoupá pára. Chcete těstoviny teplé, ale ne dostatečně horké, aby se rozpustil parmezán.
Těstoviny a kapustu dochuťte solí a čerstvě namletým pepřem podle své chuti. Přidejte nastrouhaný parmazán a promíchejte, abyste obalili. Podle potřeby přidejte špetku vloček červené papriky.

 

Zdroj: budgetbytes.com