Chilli Tofu

Ingredience:

1 tofu
1/2 lžičky zázvoru
2 stroužky česneku (jemně nakrájené)
1/4 šálku jarní cibulky (nakrájené)
1 1/2 polévkové lžíce. sójová omáčka
2 polévkové lžíce rýžový vinný ocet
1/2 lžíce. čili omáčka
1 lžička cukr
sůl
pepř
2 červené chilli papričky (sušené, nalámané na kousky)

Instrukce:

Smíchejte sójovou omáčku, ocet, chilli omáčku, zázvor, česnek a cukr, abyste vytvořili marinádu. Tofu v ní marinujte 20 minut. Marinádu odložte pro pozdější použití. Rozpalte pánev a přidejte tolik oleje, aby se dno lehce pokrylo. Tofu velmi lehce posypte trochou kukuřičného škrobu. Chcete jen tolik, abyste získali křupavý povrch. Na pánvi opečte tofu a dejte stranou. Do stejného oleje přidejte sušené červené chilli papričky a nakrájenou červenou cibuli. Smažte do průhlednosti.

Poté přidejte papriky a sůl a pepř. Smažte 3-4 minuty.

Nyní přidejte marinádu a vařte na mírném až středním ohni, dokud nezačne bublat.

Nyní přidejte tofu a dobře promíchejte, aby omáčka obalila každý kousek. Smažte 1-2 minuty.

Sundejte z plotny, ozdobte jarní cibulkou a podávejte s rýží.