Dušené maso z červené čočky – DASH Dietní komfortní jídlo zdravé pro srdce

Ingredience:

192 gramů červené čočky (sušené, propláchnuté)
1 žlutá cibule (nakrájená)
1 žlutá paprika (malá, nakrájená)
1 žebírkový celer (nakrájený)
3 střední mrkve (oloupané, nakrájené)
2 stroužky česneku (mletý)
397 gramů nakrájených rajčat s nízkým obsahem sodíku (v konzervě)
1,18 litru zeleninového vývaru

Instrukce:

Postříkejte velkou polévkovou pánev sprejem na vaření s rostlinným olejem a zahřejte na střední stupeň.

Smažte cibuli a česnek, dokud nebudou průhledné

Přidejte všechnu čerstvou zeleninu a restujte 2-3 minuty.

Do hrnce přidejte rajčata, čočku a zeleninový vývar. Přivést k varu.

Snižte teplo na minimum. Hrnec přikryjeme a dusíme asi 30 minut, dokud čočka nezměkne.

Nalijte do polévkových misek a podávejte.