Dušené maso z červené čočky – DASH Dietní komfortní jídlo zdravé pro srdce
Ingredience:
192 gramů červené čočky (sušené, propláchnuté)
1 žlutá cibule (nakrájená)
1 žlutá paprika (malá, nakrájená)
1 žebírkový celer (nakrájený)
3 střední mrkve (oloupané, nakrájené)
2 stroužky česneku (mletý)
397 gramů nakrájených rajčat s nízkým obsahem sodíku (v konzervě)
1,18 litru zeleninového vývaru
Instrukce:
Postříkejte velkou polévkovou pánev sprejem na vaření s rostlinným olejem a zahřejte na střední stupeň.
Smažte cibuli a česnek, dokud nebudou průhledné
Přidejte všechnu čerstvou zeleninu a restujte 2-3 minuty.
Do hrnce přidejte rajčata, čočku a zeleninový vývar. Přivést k varu.
Snižte teplo na minimum. Hrnec přikryjeme a dusíme asi 30 minut, dokud čočka nezměkne.
Nalijte do polévkových misek a podávejte.