Kapustové chipsy

Křupavé domácí kapustové chipsy pečené v troubě jsou snadné, návykové a zdravé. Citron dává tomuto receptu šmrnc.

Ingredience:

1 hlava kapusty (; opláchnutá, sušená, zbavená stopek, natrhaná na velké kousky)
olivový olej (na jemné potažení, ~1-2 lžíce)
1 polévková lžíce čerstvá citronová šťáva (pokud máte rádi výraznější, přidejte trochu více)
mořská sůl (podle chuti)
černý pepř (nebo červené chilli vločky podle chuti)

Instrukce:

Předehřejte troubu na 160 C.
Kapustu dejte do velké mísy a smíchejte s olivovým olejem a citronovou šťávou. Posypte špetkou mořské soli a černého pepře nebo jiného koření, které máte rádi, a promíchejte.
Kapustu položte v rovnoměrné vrstvě na plech a pečte ~ 7-10 minut. Otočte pánví a pečte dalších 7 minut, nebo dokud nebudou hranolky křupavé. Možná budete muset sundat křupavé kousky, když jsou hotové, a nechat jiné kousky déle, pokud ještě nejsou křupavé.
Podle chuti přidejte mořskou sůl. Dobrou chuť!

 

Zdroj: eatsimplefood.com