Keto Fajita Casserole

Ingredience:

0,91 kg kuřecích prsou (bez kostí a kůže, 3 až 4 velká prsa)
1 1/2 lžičky. sůl
1/4 lžičky chilli prášek
1 lžička česnekový prášek
1 lžička kmín
2 polévkové lžíce máslo (rozdělené nebo olej na smažení)
128 gramů pomerančové papriky (nakrájené)
128 gramů červené papriky (nakrájené)
71 gramů červené cibule (nakrájené)
214 gramů květákové rýže (mražené nebo čerstvé)
8 polévkových lžic queso (koupeno v obchodě, ne roztavené, použil jsem značku Gordo’s)
113 gramů strouhaného sýra Monterey Jack
koriandr (volitelné)

Instrukce:

Předehřejte troubu na 190 stupňů C.
Kuřecí prsa nakrájíme na 1 palcové kousky. V malé misce smíchejte koření. Kuře okořeníme polovinou koření.
Ve velké pánvi rozehřejte polovinu másla (nebo oleje). Jakmile je horké, přidejte polovinu kuřete. Vařte 3 až 4 minuty, dokud nezhnědne. Nemusí se provařit, protože se dopečou v troubě. Přeneste do velké mísy a opakujte se zbývajícím kuřecím masem.
Do mísy s kuřetem přidejte papriku, cibuli a květákovou rýži. Dochuťte zbylým kořením a promíchejte, aby se obalil.
Polovinu směsi přidejte do středně velké zapékací misky. Navrch směsi přidejte polovinu queso. Opakujte ještě jednou se zbývající směsí a queso.
Naplňte kastrol nastrouhaným sýrem Monterey Jack.
Pečeme odkryté 25 minut. Před podáváním nechte kastrol 5 až 10 minut odpočinout.
V případě potřeby ozdobte čerstvým koriandrem.

Zdroj: ketoinpearls.com