Klasický steakhouse a smetanový špenát

Hotové za pár minut, s čerstvým špenátem, máslem, česnekem a třemi sýry.

Ingredience:

4 polévkové lžíce nesolené máslo
1 žlutá cibule (střední, nasekaná)
3 stroužky česneku (mleté)
4 lžičky košer sůl (dělená)
1 lžička čerstvě mletý černý pepř
1/2 lžičky strouhaný muškátový oříšek (čerstvý)
1/4 šálku univerzální mouky
3 1/2 šálků půl na půl
2 1/4 lb. špenát (čerstvý list nebo 1 libra mraženého)
1 šálek sýru mozzarella
113 g tavený sýr
1/2 šálku strouhaného parmazánu

Instrukce;

Přiveďte k varu velký hrnec vody se dvěma lžičkami soli.
Přidejte špenát a vařte jen do zvadnutí, asi 1 minutu.
Špenát sceďte v cedníku nebo cedníku.
Opláchněte studenou vodou, dokud nevychladne, a vymačkejte vodu z každé hrsti špenátu.
Nakrájejte svazky špenátu na šířku ¾ palce.
Ve velké pánvi rozpustíme máslo s česnekem a cibulí.
Vařte na středním stupni 8–10 minut, nebo dokud cibule nezprůhlední.
Přidejte zbývající košer sůl, černý pepř a muškátový oříšek.
Přidejte mouku a promíchejte vařečkou na mírném plameni a vařte 2–3 minuty, dokud nebude vůně trochu ořechová.
Přidejte půlku a vařte do varu.
Přidejte mozarellu a smetanový sýr
Vařte 6-8 minut nebo dokud směs nezhoustne.
Přidejte špenát a parmazán a míchejte, aby se spojily.