Křupavá rebarbora

Ingredience:

1 šálek světle hnědého cukru
1 hrnek mouky (univerzální)
3/4 šálku rychle uvařených ovesných vloček
1/2 šálku rozpuštěného másla
1 lžička skořice
4 šálky rebarbory (nakrájené na kostičky nebo nakrájené čerstvé, asi 1-palcové kousky)
1 šálek krystalového cukru
2 polévkové lžíce kukuřičný škrob
1 šálek vody
1 lžička vanilka

Instrukce:

Shromážděte ingredience.

Zahřejte troubu na 180 C.

Vymažte máslem 8palcový čtvercový pekáč.

V míse smíchejte hnědý cukr, mouku, oves, rozpuštěné máslo a skořici.

Smíchejte ingredience, dokud nebudou drobivé.

Do připravené zapékací mísy vtlačíme polovinu hnědého cukru a ovesné směsi.

Navrch poklaďte nakrájenou nebo na kostičky nakrájenou rebarboru.

V hrnci smíchejte 1 šálek krystalového cukru, kukuřičný škrob a 1 šálek vody a vanilky.

Vařte společně za míchání, dokud směs nezhoustne a není čirá.

Zahuštěnou sirupovou směsí přelijeme rebarboru v pekáčku.

Rebarborovou náplň rovnoměrně naplňte zbylou drobenkovou směsí.

Rebarboru pečte dokřupava v předehřáté troubě 45 až 55 minut, nebo dokud poleva nezhnědne a náplň nebude bublat.

Vychutnejte si dezert zalitý smetanou nebo jej ozdobte velkým kopečkem zmrzliny.