Nízkosacharidový kuřecí kastrol

Ingredience:

454 gramů květáku (sáček, rozmražený)
3 polévkové lžíce margarín (tyčinka)
0,68 kg vykostěných kuřecích prsou bez kůže (nakrájené na kousky velikosti sousta)
1 polévková lžíce koření (kuřecí maso)
2 1/2 lžičky. margarín (tyčinka)
2 1/2 lžičky. mouka (univerzální)
226 gramů sýru čedar (strouhaný nastrouhaný, rozdělený)
296 ml mléka (lze použít běžné mléko)
1/2 lžičky pepř (nebo podle chuti)
1/4 lžičky sůl

Instrukce:

Předehřejte troubu na 180 stupňů C.

V pánvi, dostatečně velké, aby se do ní vešlo kuře, rozpusťte na středním plameni margarín.

Přidejte kuře a posypte kuřecím kořením; dobře promíchejte, aby se obalil. Vařte, dokud přestane být růžové a mírně zhnědlé. Dát stranou.

Příprava sýrové omáčky: Ve středně velké pánvi rozpusťte margarín na středním/nízkém ohni.

Přidejte mouku a vařte, dokud lehce nezhnědne. Po troškách vmíchejte mléko, dokud mírně nezhoustne.

Vmíchejte 1 1/2 šálku sýra do mléka. Chcete-li získat požadovanou hustotu nebo řídkost, možná budete chtít přidat trochu více mléka. Podle chuti osolíme a opepříme.

Do velké mísy přidejte květák, kuřecí maso a sýrovou omáčku. Poté nalijte do vymazané 2-litrové pánve.

Posypeme zbylým sýrem. Pečeme na 180 stupňů C 35 minut.