Nízkotučné ovesné banánové muffiny

Ingredience:

237 ml ovesné vločky
63 gramů univerzální mouky
60 gramů celozrnné mouky
29 gramů pšeničných otrub
79 ml agávového nektaru
1/2 lžičky sůl
1/2 lžičky prášek do pečiva
1/2 lžičky skořice
1/2 lžičky vanilkový extrakt
1/4 lžičky prášek na pečení
300 gramů banánů (přezrálých a rozmačkaných*)
2 lžičky rostlinný olej
2 vejce (velká)

Instrukce:

Předehřejte troubu na 180ºC.
Naneste nepřilnavý sprej nebo vyložte papírovými linkami na formu na 12 hrnků na muffiny.
Ve středně velké míse prošlehejte ovesné vločky, mouku, pšeničné otruby, jedlou sodu, prášek do pečiva, skořici a sůl.
Ve velké míse prošlehejte olivový olej, med a vanilku.
S olejovou směsí vmícháme rozmačkané banány.
Vmícháme vejce do olejové směsi.
Přidejte suché přísady do mokrých přísad a míchejte, dokud se nespojí.
Těsto rovnoměrně rozdělte do připravené formy na muffiny a pečte v troubě 30 minut, nebo dokud nebude párátko zapíchnuté do středu chleba čisté.
Muffiny nechte na pánvi 5 minut odpočívat, poté vyjměte z formy a položte na chladící mřížku, aby vychladly.