Probiotický keto sýr bez mléka

Ingredience:

1 1/2 šálku makadamových ořechů (200 g)
voda (na namáčení)
3/4 lžičky. probiotika (3-5 malých kapslí)
110 ml filtrované vody (teplé, ne horké)
2 nutriční droždí (ploché polévkové lžíce, 24 g)
1/2 lžičky Himalájská sůl (růžová nebo mořská sůl)
1 polévková lžíce čerstvá citronová šťáva (15 ml)
1/2 lžičky citrónová kůra
1/3 lžičky česnekový prášek
1 polévková lžíce mletý černý pepř (každý, chilli vločky, čerstvá pažitka a sušený rozmarýn)
extra panenský olivový olej (volitelně: k podávání)

Instrukce:

Makadamiové ořechy namočte přes noc do vody.
Opláchněte a poté sceďte makadamové ořechy. Probiotický keto sýr bez mléka
Vložte makadamové ořechy, teplou vodu a probiotika do kuchyňského robotu nebo mixéru a rozmixujte dohladka. Probiotický keto sýr bez mléka
Nandejte do skleněné mísy a přikryjte mušelínovou utěrkou. Zajistěte ráfek kolíčky.
Nechte kultivovat na teplém místě (ne na přímém slunci) po dobu 2 dnů.
Po 2 dnech přidejte výživné droždí, sůl, citronovou šťávu, citronovou kůru a česnekový prášek. Dobře promíchejte.
Do mušelínové utěrky vložte makadamovou směs a vymačkejte přebytečnou vodu. Svažte kouskem provázku a nechte zavěšený nad miskou 6 hodin, aby okapal a ztuhl.
4 volné spodní dortové formy vyložte potravinářskou fólií. Lžící promíchejte a zarovnejte.
Dejte na 4 hodiny do lednice, až 2 dny, dokud nedosáhnete požadované pevnosti sýra (4 hodiny pro měkčí sýr, nebo den pro tužší sýr).Probiotický keto sýr bez mléka
Vyjměte makadamové veganské ořechové sýry z formiček a potravinářské fólie a nabalte je do chilli vloček, nasekané čerstvé pažitky, černého pepře nebo sušeného rozmarýnu.Probiotický keto sýr bez mléka
Podávejte s kapkou olivového oleje, keto krekry nebo crudités z čerstvé zeleniny. Uchovávejte v lednici zabalené v potravinářské fólii po dobu až 5 dnů.