Středomořská kuřecí stehna

Ingredience:

8 kuřecích stehen
sůl
pepř
olivový olej
0,68 kilogramů brambor (oloupaných a nakrájených na malé kousky)
317 gramů cherry rajčat
283 gramů pečené červené papriky, okapané (a nakrájené na plátky)
34 gramů kaparů (sušených)
8 stroužků česneku (oloupaný a rozdrcený)
5 snítek čerstvého oregana (nebo 1 lžička sušeného oregana)
3 polévkové lžíce nasekaná petrželka (jemně, volitelně)

Instrukce:

Předehřejte troubu na 200°C.
Opláchněte kuře a osušte papírovými utěrkami. Kuře osolíme a opepříme. Rozehřejte nerezovou pánev na sporáku (můžete použít 2 hořáky) na středně vysokou teplotu a přidejte několik lžic olivového oleje.
Kuře opečeme v pekáči kůží dolů do světle zlatavé barvy. Otočte kuře a vypněte sporák.
Ke kuřeti v pekáči přidejte brambory, rajčata, červenou papriku, kapary, česnek a oregano. Vše ještě podle chuti osolte, opepřete a pokapejte ještě několika lžícemi olivového oleje. Vložte do trouby na 45-55 minut.
Pokud chcete, posypte petrželkou a podávejte!