Sushi Burrito

Ingredience:

1 balíček japonský rýžový ocet (prášek)
střednězrnná rýže (4-5 šálků prémiové japonské rýže, vařená)
79 ml japonská majonéza
3 lžičky. Sriracha omáčka
1 lžička pražený sezamový olej
1 lžička čerstvou citronovou šťávu
1 bal. nori (použijete 8-10 listů)
1 miska s vodou (používá se ke spojení nori listů dohromady)
108 gramů růžic mâche (nebo drceného zeleného listového salátu)
2 mrkve (nakrájené nebo nastrouhané)
5 jarní cibulky
1/2 červené papriky (nakrájené na proužky)
1 okurka (velká, nakrájená nebo nakrájená)
1 daikon ředkev (nakrájená na plátky)
70 gramů červeného zelí (strouhané)
5 ananasů (proužky)
170 gramů ryby (sushi, tuňák, losos nebo cokoli jiného, co chcete použít)
sójová omáčka
nakládaný zázvor (japonský)
wasabi (práškový křen)

Instrukce:

Umístěte svou teplou uvařenou rýži do mísy stojanového mixéru KitchenAid® vybaveného plochým šlehačem. Přisypte polovinu práškového sushi příchutě a minutu nebo dvě míchejte při střední rychlosti (4 nebo 6). Ochutnejte a podle potřeby přidejte další práškové aroma na sushi.
Pracujte na čistém, rovném povrchu prkénka a krájejte svou rybu na sushi proti zrnu, jedním rychlým pohybem a pod mírným úhlem. Rybu nakrájejte na dlouhé proužky (nebo proužky libovolné velikosti) a dejte stranou.
Pomocí malé mixovací nádoby smíchejte japonskou majonézu, Srirachu, sezamový olej a čerstvou citronovou šťávu, abyste vytvořili pikantní majonézu.