Tuňákové kari

Kari je aromatické a nádherné koření, které naplní domov lahodnými vůněmi. Tento recept na Tuna Curry má spoustu chutí. Je ideální pro rodinnou večeři kteroukoli noc v týdnu. Některé ingredience v tomto lahodném pokrmu kombinují sladkého tuňáka s bohatým a aromatickým kořením. A nezapomeňte na kokosové mléko pro extra vrstvu bohatosti. cibule, stroužky česneku, Je krémová a plná chuti.

Ingredience:

1 cibule (nakrájená)
2 stroužky česneku (umleté)
olivový olej (dle potřeby)
1 lžička kari (indický)
1 lžička indický šafrán (kurkuma)
1 lžička koriandrový prášek
2 rajčata (zralá, oloupaná a nakrájená)
3 konzervy ryby (tuňák)
200 ml kokosového mléka
sůl (dle potřeby)
čerstvý koriandr (podle potřeby nasekaný)

Instrukce:

Na pánvi na středním plameni orestujte na trošce olivového oleje cibuli a česnek.
Přidejte kari, šafrán a koriandr. Vařte 1 minutu, aby koření uvolnilo svou chuť.
Přidejte rajčata a několik lžic vody.
Vařte přikryté, dokud rajčata nezměknou.
Přidejte scezeného tuňáka, kokosové mléko a dochuťte solí. Necháme dusit.
Podávejte horké, posypané čerstvým koriandrem a doplňte basmati rýží, zeleným salátem a chlebem Naan.

 

Zdroj: omeutempero.blogspot.com