Veganské středomořské zábaly

Tyto veganské středomořské zábaly obsahují drcenou cizrnu, barevnou zeleninu a pikantní bylinkovou tzatziki omáčku. Tyto rychlé a snadné veganské zábaly lze připravit předem na obědový balíček nebo rychlou svačinu, když jste na cestách.

Ingredience:

1 okurka
1/2 lžičky sůl
1 střední rajče
červená cibule (čtvrtina, nakrájená na kostičky)
zelený pepř (čtvrtina, nakrájená na kostičky)
4 polévkové lžíce olivy kalamata (nakrájené)
540 gramů cizrny
200 gramů veganského jogurtu (použila jsem sójový)
2 polévkové lžíce čerstvý kopr (nakrájený)
1 stroužek česneku (mletý)
2 polévkové lžíce citronová šťáva
pepř (podle chuti)
2 šálky hlávkového salátu (nakrájeného)
4 tortilly

Instrukce:

Polovinu okurky nastrouháme a posypeme špetkou soli. Umístěte ho do sítka nad misku a nechte okapat, zatímco budete nakrájet všechnu zeleninu. Nakrájejte také druhou polovinu okurky. Smíchejte na kostičky nakrájenou okurku, rajče, červenou cibuli, zelenou papriku a černé olivy.
Sceďte a propláchněte cizrnu a dejte ji do mísy. Rozdrťte je rukama nebo vidličkou.
Z nastrouhané okurky vymačkejte co nejvíce vody. V misce smíchejte nastrouhanou okurku, veganský jogurt, kopr, česnek, citronovou šťávu a špetku soli a pepře.
Přidejte 3 polévkové lžíce tzatziki k rozdrcené cizrně spolu s ½ lžičky soli a pepře. Dobře promíchejte.
Zábaly udělejte z hrsti hlávkového salátu, drcené cizrny, smíšené zeleniny nakrájené na kostičky a několika kopečky tzatziki. Pokud chcete, můžete hotové wrapy opékat na suché pánvi na středně vysokém ohni. Začněte švem dolů, aby se nerozbalily.

 

Zdroj: thestingyvegan.com