Veganský Pad Thai

Ingredience:

2 polévkové lžíce olivový olej (dělený)
1/2 bloku super pevného tofu (scezeného a nakrájeného na kostky*)
176 gramů rýžových nudlí
1 hlavička brokolice (velmi malé nakrájené růžičky)
2 cukety (velké, spirálovité)
1/2 červené papriky (malé, nakrájené na tenké plátky)
1 stroužek česneku (střední, mletý)
4 zelené cibule (nakrájené na malé kousky)
36 gramů hnědého cukru
59 ml sójové omáčky
1 polévková lžíce rajčatová pasta
2 polévkové lžíce rýžový ocet
2 polévkové lžíce limetkový džus
2 lžičky sezamový olej
1/4 lžičky česnekový prášek
73 gramů arašídů
1 polévková lžíce sezamová semínka
čerstvý koriandr (nebo petržel, nasekaná)

Instrukce:

Rozpalte velkou pánev na střední teplotu. Přidejte 1 lžíci olivového oleje a opékejte tofu, dokud ze všech stran nezhnědne, 5–10 minut. Dát stranou.
Přiveďte k varu velký hrnec s vodou. Jakmile se vaří, přidejte rýžové nudle a vařte podle návodu na obalu.
Zatímco se vaše nudle vaří, zahřejte další lžíci olivového oleje ve stejné velké pánvi, kterou jste použili na tofu. Poté přidejte brokolici, cuketu a červenou papriku. Vařte asi 5-10 minut, nebo do změknutí. Přidejte nasekaný česnek a vařte ještě minutu nebo dvě. Rýžové nudle sceďte a přidejte do pánve se zeleninou. Přidejte také tofu a vše promíchejte.
V malé misce smíchejte všechny ingredience omáčky, dokud se dobře nespojí. Nalijte vše na nudle, zeleninu a tofu.
Rozdělte do misek a navrch dejte arašídy, sezamová semínka a nasekaný koriandr nebo petržel. Podávejte teplé.