Vegetariánská paella

Ingredience:

2 šafránové nitě (drcené)
1 polévková lžíce teplá voda
2 1/2 lžíce. olivový olej
1 cibule (střední, nakrájená na kostičky)
1 červená paprika (nakrájená na kostičky)
2 stroužky česneku (umleté)
1 mrkev (malá, nakrájená na kostičky)
1 lžička sladká paprika
370 gramů dlouhozrnné rýže
0,95 l zeleninového vývaru
190 gramů mražené brokolice
80 gramů mraženého hrášku
sůl
pepř
1 polévková lžíce nasekaná petržel
1 citron (nakrájený na měsíčky)

Instrukce:

Namočte drcené šafránové nitě v malé misce s teplou vodou. Nechte stranou a použijte později při vaření rýže.
Ve velké pánvi nebo pánvi na paellu rozehřejte olivový olej na středně vysokou teplotu. Přidejte cibuli a červenou papriku. Smažte do změknutí, asi 5 minut. Přidejte česnek, mrkev a sladkou papriku a restujte 1 minutu, dokud nebude voňavá. Přidejte rýži a šafrán. Duste 2 minuty, dokud zrnka rýže nezačnou praskat a nejsou dobře obalená v olivovém oleji. K rýži přidejte zeleninový vývar, snižte teplotu na minimum a přikryté vařte 20 až 25 minut, dokud není rýže uvařená.
Mezitím vložte brokolici a trochu vody do misky vhodné do mikrovlnné trouby a vložte ji do mikrovlnné trouby na 4 minuty, dokud se nerozmrazí a nezměkne. Přidejte hrášek do stejné misky a vložte do mikrovlnné trouby ještě 1 minutu. Slijte a brokolici nakrájejte na malé růžičky.
Když je rýže hotová, přidejte brokolici a hrášek. Poklepejte rýži zadní stranou dřevěné stěrky, zvyšte teplotu na vysokou a nechte rýži na dně zhnědnout, aby se vytvořila mírná kůrka, asi 7 až 10 minut. Rýži bedlivě sledujte, aby se nepřipálila. Rýži promícháme, v případě potřeby dochutíme solí a pepřem. Podávejte přelité petrželkou a doplněné kolečky citronu

 

Zdroj: savormania.com